head_banner

Nyheter

Koblingen mellom legeringer og toleranser

Aluminium er aluminium, ikke sant?Vel ja.Men det finnes hundrevis av forskjellige aluminiumslegeringer.Det er viktig å starte prosjektet med å vurdere valget av legering nøye.Dette er hva du trenger å vite.

Det er lett ekstruderbare legeringer, som 6060 eller 6063, og litt mindre ekstruderbare legeringer som 6005 og 6082. Og de går opp til sterke legeringer som er vanskelige å ekstrudere og nærmer seg de mekaniske egenskapene til stål.

Legeringene med høyere klassifiseringer er sterkere, men de er også dyrere.Av den grunn er det viktig å starte prosjektet med å vurdere valg av legering nøye.

ekstrudert aluminiumsprofil

Legeringskomponenter påvirker produksjonsprosessen

Det er en spesifikk produksjonsmetode for hver type legering.Mens en legering bare trenger litt avkjøling etter ekstruderingsprosessen, trenger den andre mer, og strekker seg til og med til vann i stedet for luftkjøling.Disse kjølemetodene har en viktig effekt på toleranser og på evnen til å gi en profil en viss form – og skaper begrensninger, spesielt for legeringene som er vanskeligere å ekstrudere.

Og så er det de kjemiske elementene som en legering inneholder.Grunnstoffer som mangan, sink, jern, kobber og vanadium finnes i større eller mindre grad i spesielt de tyngre legeringene.Vanadium er viktig for de kollisjonsdempende legeringene som finnes i bilindustrien.Disse tunge elementene påvirker også slitasjen på formene betydelig, og som et resultat påvirker de dimensjonene til profilene – spesielt toleransene – med større avvik jo lenger dysen holder seg på plass.

Toleranser er viktige

Hvorfor er toleranser så viktige?Dette er hovedårsakene:

  • Oppfyller ønskede funksjonskrav
  • Fastsettelse av maksimalt tillatt matrisslitasje
  • Evnen til å produsere den ønskede formen på ekstruderingen, som påvirkes av kompleksiteten til profilen og om den er åpen eller lukket
  • Etablering av nødvendige pressetekniske forhold, som kjøling, utløpsside og oppstartstemperatur

Innleggstid: 17. mai 2023

Ta gjerne kontakt med oss