head_banner

Nyheter

Hva du bør vite om pulverlakkering av aluminium

1669004626430

Pulverlakkering tilbyr et ubegrenset utvalg av farger med variert glans og med meget god fargekonsistens.Det er den desidert mest brukte metoden for å male aluminiumsprofiler.Når gir det mening for deg?

Jordens mest tallrike metall er kjent for sin letthet, styrke og motstand mot korrosjon.Takket være den utmerkede korrosjonsbestandigheten til aluminium, er det sjelden behov for overflatebehandling av metallet for å forbedre korrosjonsbeskyttelsen.Og i det minste for noen er det sølvhvite utseendet til ubehandlede aluminiumsprofiler helt tilstrekkelig.Men det er andre grunner til å behandle overflatene til ekstruderte aluminiumsprofiler.Disse inkluderer:

* Slitestyrke

* UV-motstand

* Tillegg korrosjonsbestandighet

* Introduser farge

* Overflatetekstur

* Elektrisk isolasjon

* Enkel rengjøring

* Behandling før liming

* Gloss

* Forsinket slitasje

* Legg til refleksjonsevne

Ved spesifikasjon av arkitektonisk aluminium er de mest fremtredende overflatebehandlingsmetodene anodisering, maling og pulverlakkering.Mitt fokus i dag er pulverlakkering.

1669003261048

Fordeler med å pulverlakkere overflaten av aluminium

Pulverlakker kan ha en finish som er enten organisk eller uorganisk.Denne finishen gjør den mindre utsatt for flis og riper, og langvarig.Den inneholder også kjemikalier som er mindre skadelige for miljøet enn de i maling.

Vi kaller det den miljøvennlige måten å tilføre farge på.

Noe av det vakre med pulverlakkering er at det praktisk talt ikke finnes grenser for fargevalget.En annen fordel er at vi har spesielle antibakterielle belegg for sterile miljøer, som sykehus.

Det vi spesielt liker med pulverlakkering er dens kombinasjonsmatrise av farge, funksjon, glans og korrosjonsegenskaper.Den legger til et lag til aluminiumet som er dekorativt og beskyttende, og det gir et ekstra lag med beskyttelse mot korrosjon, med tykkelse fra ca. 20 µm til så tykt som 200 µm.

1669004932908

Ulemper med pulverlakkering av overflaten av aluminium

  • Filiform korrosjon som ligner trådlignende filamenter kan dannes under finishen hvis feil forbehandlingsmetoder brukes.
  • Hvis den påførte beleggsfilmen enten er for tykk eller tynn, eller hvis pulverlakkmaterialet er for reaktivt, kan "appelsinskall" oppstå.
  • Kriting, som ser ut som hvitt pulver på overflaten, kan oppstå hvis feil herdeprosess brukes.
  • Det meget ensartede og konsistente belegget gjør replikeringen av tømmerestetikken, om ønskelig, lite overbevisende.1669005008925

Pulverlakkering er en svært repeterbar prosess

Pulverlakkeringsprosessen går slik: Etter forbehandlinger som avfetting og skylling bruker vi en elektrostatisk prosess for å påføre pulverlakken.Det negativt ladede pulveret påføres deretter aluminiumsprofilen, som er positivt ladet.Den påfølgende elektrostatiske effekten skaper en midlertidig vedheft av belegget.

Profilen varmes deretter opp i en herdeovn slik at belegget smelter og flyter, og danner en kontinuerlig væskefilm.Når det er herdet, dannes det en solid forbindelse mellom belegget og aluminiumet.

Et viktig poeng med prosessen er dens høye nivå av repeterbarhet.Du vet hva du skal få.

 


Innleggstid: 20. april 2023

Ta gjerne kontakt med oss